Programlama İçin En İyi Bilgisayar Özellikleri – Seçim Kriterleri
İhtiyaçlarınıza cevap verecek yazılım bilgisayarı arayan her bireyin aklına gelen ilk soru” Programlama İçin En İyi Bilgisayar Özellikleri Nelerdir – Nelere Dikkat Etmeliyim? ” , “Bilgisayar alırken nelere dikkat etmek gerekir ?” olur. Sizlere amaca yönelik bir bilgisayar nasıl seçilir. Bilgisayar seçimi için hangi kriterler gerekir bu konulara değineceğiz.
Bu yazımız ile birlikte sizlerde kendi ihtiyaç kriterlerinize göre bir bilgisayar tercihi yapabileceksiniz. Şimdi amaca yönelik seçim kriterleri nelerdir göz atalım.
İçindekiler [Gizle]
Yazılım Ve Programlama için Bilgisayar Özellikleri
Yazılım ve programlama eğitimleri için olmazsa olmaz ilk koşul her zaman amacınıza ve ihtiyacınıza cevap verecek gereken hız ve kapasitede bir bilgisayar olacaktır. Elbette gereken bilgisayar özelliklerini kendinizden başka kimse bilemez. Bilgisayar seçim aşamasında göz önünde alacağız bazı kriterler vardır . İşte Programlama ve yazılımcı için En İyi Bilgisayar Özellikleri
kriterler;
- Hangi işletim sistemini Tercih Etmeliyim ?
- Minimum Ram gereksinimi
- Ekran Kartı olması önemi
- Sabit disk kategorisi ve büyüklük seçimi
- Masaüstü veya dizüstü bilgisayar tercihi
Minimum Ram Gereksinimi
Kullanacağınız program ve arayüzlerin sistem gereksinimlerini analiz etmek sizlere seçim aşamasında yol gösterici etken olacaktır. Örneğin android uygulama geliştirmek isteyen bireyler için Android studio sistem gereksinimleri minimum 4 gb ram ve orta hızlarda bir ssd önerilir. Yapacağınız seçimde minimum sistem gereksinimlerinin 1.5 katı ve üzeri ram tercih etmenizde sizlere avantaj sağlayacaktır. Bizler orta sınıf bir program geliştiricisi için 8 GB Ram öneriyoruz. 8 GB ram ile orta ayarlarda oyunlar oynayabilir, pek kodlama programı ve diğer programları çalıştırabilirsiniz.
Ekran Kartı Önemi
Ekran kartı tercihlerinde birçok etken göz önünde tutulmalıdır. Grafik kartı veya ekran kartı olarak bildiğimiz bileşenlerin asıl görevi, Bilgisayardaki görüntüleri işleyip monitörümüze aktarımını gerçekleştirmesidir. Bu birimlere binen yükü kaldırması kartının gücü ile orantılıdır. Bizler sizlere Minimum 2 GB ve üzeri ekran kartı öneriyoruz.
Sabit disk kategorisi ve büyüklük seçimi
Solid state drive olarak da bilinen ssd ler şüphesiz günümüzün en gelişmiş hafıza araçlarıdır. Programların açılış hızından , bilgisayarınızın açılış hızına etki eder. Seçim yaparken son kullanıcılar genelde ssd + hdd olarak yaparlar. Bilgisayar açılış dosyaları ve programlarını Ssd belleğe, diğer yedek ve hız gerektirmeyen dosyaları ise hdd bellek kombinasyonu şeklinde oluştururlar. Ssd kapasitelerinin önemi kadar okuma ve yazma hızları da önemli bir husus. Piyasada orta kalite 500 mb okuma ve yazma hızlı ssd belleklerden 3 gb okuma ve yazma hızına sahip bellekler mevcut. Sizlere tavsiyemiz okuma ve yazma hızı 500 mb ve üzeri olan minimum 256 GB bir ssd bellek olacaktır.
Masaüstü veya dizüstü bilgisayar tercihi
Kodlama ve programlama öğrencileri geneli itibari ile üniversite öğrencilerinden oluşuyor. Üniversite öğrencileri için ise masaüstü taşınamaz bir bilgisayar yerine her zaman taşınabilir laptoplardan yana olmuştur. Tartışmasız dizüstü bilgisayar seçimlerinde birim tercihleri değişkenlik ile sizlerin elinizde bulunmakta. Laptoplar daha önceden firma tarafından tasarlanmış olduğu için kapasite seçimlerini sizin adınıza yapmış oluyorlar. Birkaç firma harici satın alım esnasında laptop donanım özelleştirme tercihi malesef bulunmuyor.
Özetle Yazılımcı için Minimum Bilgisayar Özellikleri :
- 4 Gb Ram
- 2 GB Ekran Kartı
- 250 Gb, 500 mb okuma hızına sahip SSD
- 4x çekirdek ve üzeri işletim sistemi olmalıdır.
Sizlere bu yazımızda “Programlama İçin En İyi Bilgisayar Özellikleri” – “Nelere Dikkat Etmeliyim “adlı konuyu ele aldık. Son olarak sizlerde kendi tercih ettiğiniz pc birim ve markalarını yorum kısmında belirtebilirsiniz.
Bizlere ulaşmak Linke Tıklayınız.
Intel Core i3 1115G4
Bu işlemci sizce benim işimi görür mü?
8 gb ram ve ssd ile birlikte kullanacağım harici bir ekran kartı olmayacak.
Merhaba kodlama için elbette işinizi görecektir
Merhaba ilk aşamalarda işlerinizi çok rahat görecektir.