Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım ?
Yazılım öğrenmeye nereden başlamalıyım ? , Yazılım Öğrenmek kodlama yapabilmek için yeterli mi ? , Bir programın kullanıcısı olmak yerine geliştiricisi olma fikri sana da cazip geliyor mu ? Sorduğumuz soruların birine bile evet cevabı veriyorsanız doğru sitede olduğunuzu belirtmek isteriz. Programlamaya başlamayı düşünen bireyler için faydalı olacak tüm örnek kod ve programları bulabileceğiniz yerdesiniz.
İçindekiler
Yazılım Hayatımızın Neresinde ?
Etrafımızdaki her şey yüksek hızlarla değişim ve gelişim aşamasında . Artık evimizde bulunan cihazlar bile Iot teknolojileri ile birlikte teknoloji çağına ayak uydurmuş durumda. Geçtiğimiz yıllarda Tv , radio gibi cihazları kontrol etmek için kumandalar kullanılıyordu. Artık teknolojinin gelişmesi ile sesli komutlar ve akıllı cihazlar sayesinde bu tür ihtiyaçlarımızı gideriyoruz. Örneğin ses algılama özellikli cihazlar “Sesi aç , perdeyi kapa ” gibi komutları anlayarak işlemleri kolayca halledebiliyor. Kısaca yazılım artık hayatımızın birçok noktasına entegre olmuş vaziyette.
Ayrıca pek çok işlem artık günümüzde teknoloji sayesinde tek tık ile halletme olanağı sağlıyor. Akıllı cihazlarımız ile hastane randevusu alabiliyor veya eve kurye aracılığı ile siparişler verebiliyoruz. Kodmatik.net gibi web sitelerinden kodlamayı ücretsiz ve hızlı bir şekilde öğrenebiliyorsunuz. Peki sizlerde bu teknolojiye ayak uydurarak kodlama dili bilgisine hakim olmak istemez misiniz ?
Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlamalıyım ?
Temelde tüm kodlama dilleri aynı matematiksel bakış açısına sahip olsa da farklı etkinlikler için özelleşmiş yaklaşık 250’nin üzerinde kodlama dili mevcut. Bunların hepsini öğrenmek Tabi ki mümkün değil. Ancak benzer dil ailesinden bir programlama dili bilmek diğerlerini anlamak için kısmen de olsa yeterli bir nevi konuşma dilleri farklı nesneleri gibi düşünülebilir.
Kodlama 0 ile 1 arasında yani makine dili ile başlasa da zaman içerisinde şüphesiz gelişmiştir. Programlamaya başlarken günümüzde kullanılan programlama dillerinden en popüler olanlarını seçmeliyiz. Bu seçim popüler dillerle kodlama öğrenmeye başlamak kaynaklarına ulaşım konusunda işini biraz daha kolaylaştıracaktır. Yazılım öğrenmeye nereden başlamak gerek sorusuna cevap vermek için öncelikle hangi amaca yönelik kod yazacağınız veya hangi alana yöneleceğiniz bilmenizde fayda var.
Eğer projelerinizde yüksek performans beklersiniz varsa makine diline yakın olan ve derlenen bir dille ilerlemeli faydalı olacaktır. Her bir derleme de Yazdığınız kod makine diline çevrilir ve o şekilde saklanır. Sonrasında program her çalıştırıldığında bu derlenen hali üzerinden okunur c# gibi yorumlanan dillerde ise her program çalıştırıldığında makine kodları yeniden kendi diline çevirmeye kalkar ve performans düşmesine sebep olur .
Bir yazılım dilini bilmek yeter mi ?
Sadece bir kodlama dilini öğrenmek elbette yeterli değil. Nasıl bir dili iyi bilmek bize iyi bir yazar ya da şair yapmazsa kodlama dillerinde bilmek bizleri iyi yazılımcı yapmıyor. İyi bir yazılımcı olmak için aynı zamanda neden-sonuç ilişkilerini de çok iyi kod bilmeli. Algoritma yazabilmek için ve kodlama öğrenebilmek için en etkili yöntemlerden birisi de bir problemi çözüyor olmak . Yani gerçek hayatta karşına çıkan bir problemden bir ihtiyaçtan yola çıkarak kodlamayı öğrenmek. Örneğin bir satış şirketi için kendinizi öne çıkartabilecek bir web sitesi tasarlamak. Bir satış dükkanında kullanıma yönelik otomasyon geliştirmek gibi.
Hatırlatmakta fayda var gelişmiş bir kodlama için ne kadar farklı tipte Algoritma sorusu çözerseniz pratiğiniz o kadar artacaktır. Web sitemizde birbirinden farklı kod parçası ve algoritma çeşidi bulabilirsiniz.
Yazılım mesleği halen usta-çırak ilişkisinin devam ettiği meslek gruplarından biri. Kodlama bilen ve kendini geliştirmiş yazılımcılar çeşitli online platformlardan v deneyimlerin diğer yazılımcılar ile paylaşıyor.
Bu sebeple yazılımcıların buluştuğu web siteleri takip etmek sizlere yarar sağlayacaktır.
Yazdığınız kodların hataları az kullananı çok olsun !
Yazılım Öğrenmeye Başlayın
JAVA (JDK) KURULUMU VE ECLİPSE İNDİRME