Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? Detaylı bilgi için bu içerik tam da sizlere göre.
Mühendis, teorik bilgiyi teknisyenlerin ve ustaların uygulayabilecekleri pratik bilgiye dönüştüren kişilere denir. Bir çok mühendislik alanı bulunmaktadır. Matematik mühendisliği, elektrik mühendisliği, otomotiv mühendisliği bunlar mühendislik alanlarından sadece bir kaç tanesidir.
İçindekiler
Mühendis Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?
Seçtiğiniz lise çok önemlidir. Size hazırlanacağınız sınav ya da seçtiğiniz mesleğe hazırlanırken ekstra ders yükü almayacağınız lise gereklidir. Anadolu liseleri, fen liseleri bunun için idealdir. Ancak mühendislikler her biri ana dersler dışında bölümüne göre alan bilgisi de istemektedir. Eğer mesleki anlamda da kendinizi geliştirmek istiyorsanız meslek liselerini seçebilirsiniz. Endüstri meslek lisesine giderseniz üniversitede de elektrik-elektronik mühendisliği kazanabilirsiniz. Bu şekilde hem mesleki alanda hem de sınava hazırlanabilirsiniz. Ancak size meslek dersleri ağır gelirse en mantıklısı Anadolu liseleri olabilir.
Mühendis Olmak İçin Hangi Lisede hangi bölüm okunmalı?
Mühendislik bölümü sayısal bir bölümdür. O nedenle lisede de sayısal bölümü okumanız da büyük fayda sağlayacaktır. Sayısal derslerinize daha iyi hazırlanmak için kesinlikle sayısal bölüm seçmelisiniz. Ancak diyelim ki Anadolu lisesi değil de meslek liselerine girdiğin diyelim o zamanda hangi mühendislik alanına gitmek istiyorsanız o alanla ilgili bölüm seçebilirseniz. Örneğin, lisede elektrik okuyorsanız üniversitede de elektrik elektronik bölümünden devam edebilirsiniz.
Mühendis Olmak İçin Hangi derslerin iyi olması gerekir?
Mühendislik bölümü sayısal bir bölümdür. Lisedeyken sayısal bölümü seçmeniz gerekmekte ancak bu seçim mühendis olmak için yeterli değildir. Daha yoğun çalışmanız ve başarı göstermeniz gereken ana dersler bulunmaktadır. Bu dersler; matematik, fizik, kimya ve biyolojidir. Bu derslerde ne kadar iyi olursanız bölümü kazanmanız ve bölümde başarılı olmanız o derece kolay olacaktır.
Mühendis Olmak İçin kaç yıl okunur?
Zorunlu eğitim olan 12 yıllık eğitimini tamamlamanız gerekmektedir. Bu eğitim sonunda üniversite sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınav sonucunda hangi mühendislik alanını isterseniz onu belirlemeniz ve ilgili üniversiteye tercih yapmalısınız. Mühendislik alanına göre değişiklik gösterse de ortalama 4 yıllık bir eğitim alacaksınız. Bu 4 yıllık eğitim sonunda mühendis olabileceksiniz. Tabii mühendislik alanı özel sektörde daha çok ilerlediği için sizden sertifika okul dışında farklı eğitimler beklenmektedir. Aldığınız sertifikaya göre değişiklik göstermekte olan eğitimler ortalama 3-6 ay sürmektedir.
Mühendis Olmak İçin kaç puan gerekir?
Aslında puan konusuna geldiğimizde kesin tek puandan bahsedemeyiz. Mühendislik alanı çok geniş bir alandır. Bölüm içerisinde birden fazla alan bulunmaktadır. Örneğin; bilgisayar mühendisliği, çevre mühendisliği, fizik mühendisliği bunlardan sadece birkaçıdır.
Genel olarak bir şey söyleyecek olursak mühendisliği alanı sayısal bir alandır. O nedenle üniversite sınavında sayısal puan türünden öğrenci almaktadır. Sayısal alanda en düşük 300.000 sıralamasını elde etmeniz gerekmektedir.
Gireceğiniz seneden bir önceki sene en son yerleşen öğrencinin puanlarını hedef alarak çalışabilirsiniz.
İlginizi Çekebilir: Hostes Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Bu içeriğimizde sizlere Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? sorusunun yanıtını verdik. Polislik mesleği ile alakalı sorularınızı bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.