Hemşire Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Hemşire Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?, Hemşire olmak isteyenlerin kafasında bir çok soru belirmektedir. Bu soruların giderilmesi ve mesleğe nasıl hazırlanmanız gerektiğini bu yazıda bulabileceksiniz.
İçindekiler
Hemşire Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?
Mesleği seçerken okuyacağınız bölüm için neler yapılması gerektiğini iyi araştırmanız gerekmektedir. Yapılması gereken en önemli şeylerden biri ise lise seçimi olmaktadır. Mesleğe hazırlanırken üniversite sınavına girmeniz gerekmektedir. O nedenle sizi üniversite sınavına hazırlayacak bir lise seçmeniz gerekmektedir. Özellikle hemşirelik mesleği üniversite öncesi sıkı bir çalışma gerektirmektedir. Bunun için Anadolu liseleri, fen liseleri büyük avantaj sağlamaktadır. Ancak lise türü zorunluluğu bulunmamaktadır. Herhangi bir liseden mezun olup üniversite sınavına girmeniz yeterli olacaktır.
Hemşire Olmak İçin Hangi Lisede hangi bölüm okunmalı?
Lise seçiminden sonra bölüm seçimi de mesleğe hazırlanırken çok önemli olmaktadır. Seçtiğiniz meslek sayısal derslerin önemli olduğu bir meslektir. Dolayısıyla bu sayısal derslerin ağırlık verildiği bir bölümde okumanız büyük imkanlar sağlamaktadır. Bu nedenle liselerin sayısal bölümlerinde okumanız gerekmektedir. Diğer bölümlerde okuyorsanız da bu mesleği seçebilir ve üniversitede kazanabilmektesiniz. Bu meslek için yani hemşire olmak için sayısal bölüm zorunluluğu bulunmamaktadır.
Hemşire Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Hemşire olmak için sayısal derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Çünkü üniversite sınavında AYT oturumunda sayısal kısmından aldığınız netler önemli olmaktadır. Bu netleri etkileyecek dersler; türkçe, matematik 1, matematik 2, fizik, kimya, biyolojidir. Bu dersleri sadece basit birer ders olarak görmemelisiniz. Çünkü meslek hayatınızın içinde hep karşınıza çıkacaktır.
Hemşire Olmak İçin Kaç Yıl Okunur?
Hemşire olmak için üniversite mezunu olmanız gerekmektedir. Dolayısıyla da öncelikle 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamanız gerekmektedir. Sonrasında üniversite sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınavdan yeterli puanı aldıktan sonra üniversite tercihi yapmanız gerekmektedir. Bu tercihi yaptıktan sonra 4 yıllık olan hemşirelik bölümünü bitirmeniz gerekmektedir. Eğer hemen mesleğe başlamak istiyorsanız özel hastanelerde başlayabilmektesiniz. Fakat devlet hastanelerinde çalışma için KPSS sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu süreçte sizin çalışmanıza ve gayretinize bağlı olmaktadır. KPSS sınavına hazırlanma, sınava girme ve atanma ortalama 1-2 yıl sürmektedir.
Hemşire Olmak İçin Kaç Puan Gerekir?
Hemşire olmak için öncelikle üniversite sınavına girmeniz gerekmektedir. Üniversite sınavı 2 oturumdan oluşmaktadır. İlk oturum olan TYT için ortalama bir puan almanız yeterli olacaktır. Bir diğer oturum olan AYT ise daha önemli bir oturum olmaktadır. AYT oturumunda ise sayısal puan türü önemli olmaktadır. Çünkü hemşirelik sayısal bir bölüm olmaktadır dolayısıyla da bu alanda yapacağınız netler çok önemlidir. Hemşirelik için belirlenen taban puan 380 olarak belirlenmiştir. Tabii ki bu puanın üstüne çıkmanız daha iyi olacaktır. Çünkü ne kadar yüksek net yaparsanız rakiplerinizi o derece geçmiş olacaksınız.
Böylece istediğiniz üniversiteye yerleşebileceksiniz. Bu söylediklerimiz hemşirelik bölümünü okumak için gerekli olan puanlardır. Bir de okulunuz bittikten sonra mesleğinizi devlet kurumlarında yapmak için girmeniz gereken bir sınav bulunmaktadır. KPSS sınavına girip gerekli puanı aldıktan sonra devlette hemşire olarak çalışabilmektesiniz.
İlginizi Çekebilir: Hakim Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Bu içeriğimizde sizlere Hemşire Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? sorusunun yanıtını verdik. Polislik mesleği ile alakalı sorularınızı bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.