Teknoloji

Bilgisayarsız Kodlama Nasıl Yapılır ?

Bilgisayarsız Kodlama Nasıl Yapılır ? sorusuna yanıt vermek için bu içeriği sizler için özenle hazırladık. Kodlama dünyası şüphesiz geleceğin mesleklerinden biridir. Bu mesleğe çocukları yönlendirmek ve özendirmek oldukça önemli konulardan bir tanesidir. Kodmatik.net web sitesi olarak bizlerde çocuklara ve yetişkinlere yönelik olarak Unplugged Kodlama (Bilgisayarsız Kodlama) adımlarını sizlere aktarmış olacağız. 

Kodlama Nedir?

Son yıllarda erken çocukluk döneminde kodlama (programlama) eğitimi ülkemizde ve hatta dünyada eğitimin kilit alanlarından biri haline gelmiştir. Çeşitli eleştirilere rağmen, bu eğilimin önümüzdeki on yılda oldukça hakim olacağı görülmektedir. Bunun sonucunda elektronik cihazlar, çeşitli uygulamalar ve mobil platformlar piyasaya sunulmaya başlanmıştır. Son yıllarda programlama eğitimi daha ilgi çekici hale gelmiştir. Tüm bu bilgilerin yanı sıra çocuklara tablet verilmesi veya koşup oyun oynarken onları ekran başına oturtmak faydalı bir aktivite olsa da aileler için endişe verici olabiliyor. Kodlama eğitimi müfredata entegre edilmiş olsa da ulusal koşullar nedeniyle kodlama eğitimi için gerekli araçlara sahip okul sayısı oldukça sınırlıdır. Bilgisayarsız kodlama, öğrencilere kazandırmak istediğimiz faydaları sağlayabileceğimiz, teknolojiden bağımsız bir öğrenme ortamı yaratmaktadır.

Bilgisayarsız Kodlama Nasıl Yapılır ?

Günümüzde teknolojinin hızlı gelişimiyle birlikte kodlama, birçok alanda önemli bir yetenek haline gelmiştir. Teknolojinin bu kadar ilerlemesine rağmen tüm kullanıcıların bilgisayar ve internet bağlantısı bulunmamaktadır. Bu gibi durumlarda bilgisayarsız kodlama metotları oldukça değerli bir hale gelmiştir. Bilgisayarsız olmadan kodlama yapma adımlarını aşağıda sizlere aktardık.

Bilgisayarsız Kodlama Adımları

  1. Kağıt ve Kalem: Bilgisayar olmadan kodlama yapmak için ihtiyacınız olan materyaller kağıt ve kalemden ibarettir. Kodlama aşamalarını gerçekleştirirken kodlarınızı bir kağıt ve kalem yardımıyla kaydetmiş olacaksınız. 
  2. Programlama Dili Seçimi: Programlama dili seçimi geliştirilmesi yapılacak olan projeler için son derece önemlidir. Yazılım dilleri ile alakalı bilgiler için sitemize göz atabilirsiniz.
  3. Temel Kavramları Öğrenin: Programlama dünyasının olmazsa olmazlarından birisi olan Algoritma oldukça önemlidir. Algoritma Nedir? Akış Diyagramları Nasıl Öğrenilir? Sorusuna yanıt bulmak için tıklayabilirsiniz. 
  4. Algoritma ve Akış Diyagramı Çizimi Yapın: Bir önceki adımda algoritma ve akış diyagramı ile alakalı kavramlara değinmiştik. dördüncü adımda öğrenmiş olduğumuz yöntemlerle kodlamanın adımlarını kolay bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. 
  5. Kod Yazmaya Başlayın: Oluşturduğunuz akış diyagramı ve algoritmaları en uygun kodlama diliyle kodlamaya başlayın. Kalem ve kağıda kod bloklarını düşünerek kodlarınızı yazabilirsiniz. 
  6. Kodlarınızı Geliştirin: Kodlama sürecinizde ilerledikçe, kodunuzu geliştirmek için farklı bakış açılarıyla kodlarınızı test edin. Tasarladığınız algoritmanızı optimize etmek veya kodunuzu daha verimli hale getirmek için düşüncelerinizi kağıda yazın. Bu düşüncelere yönelik iyileştirmeler yapın. 
  7. Kodlarınızı Bilgisayara Aktarın: Kodlama süreciniz bittiğinde, kağıt üzerindeki kodunuzu bir bilgisayara aktarın. Kodunuzu bilgisayara yazıp, çalıştırabilirsiniz.  Çalıştırdığınız kod bloklarıyla sonuçlarınızı gözlemleyebilirsiniz.

Unplugged Coding, (Bilgisayarsız kodlama) programlama becerilerinizi geliştirmenin harika bir yoludur. Bu yol sizi temel kavramlara daha çok hakim olmanızı sağlayacaktır. Bu içerikten yola çıkarak yazmış olduğunuz programları yorum kısmından bizlere iletebilirsiniz. 

 

Sizlerde kendi yazdığınız programları, istek ve sorularınızı bizlere iletişim kısmından iletebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir