Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Seçtiğiniz meslek bilgisayar donanımlarını tasarlayan, geliştiren, ve bilgisayar ürünlerinin kullanımın uygunluğunu test eden kişilere bilgisayar mühendisi denmektedir.
İçindekiler
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?
Mesleğinizi ne kadar erken belirlerseniz çalışmak ve planlamak için daha fazla vaktiniz olacaktır. Eğer belirlediğiniz meslek bilgisayar mühendisliği ise gideceğiniz lisede önemlidir. İki adımı var aslında çünkü bilgisayar mühendisliği hem sayısal bir yetenek hem de bilgisayar alanında bir yetenek istemektedir. Dolayısıyla seçeceğiniz lisede çok önemlidir. Şunu belirlemeniz gerekiyor lisede sayısal alana mı çalışacaksınız yoksa bilgisayar konusunda mı kendinizi geliştirmek istiyorsunuz. Anadolu liseleri, fen liseleri sayısal olarak sınava hazırlanmanıza büyük yardımcı olacaktır. Ama zaten sayısal alanda biraz alt yapınız var ise ve lisede de bilgisayar hakkında dersler görmek isterseniz meslek liseleri iyi bir seçim olabilmektedir. Meslek liselerinde bilişim teknolojileri bölümü okuyarak da bilgisayar alanındaki eksiklerinizi görebilir temel yapıyı lisede oluşturabilirsiniz.
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Lisede hangi bölüm okunmalı?
Gittiğiniz lise ne kadar önemliyse seçeceğiniz bölümde o derece önemlidir. Çünkü sizi mesleğe hazır hale getirecek dersler bu bölümlere göre değişiklik göstermektedir. Sayısal bir bölüm olan bilgisayar mühendisliği için gittiğiniz lisede de sayısal bölüm seçmeniz sizin için daha yararlı olacaktır. Sınava çalışırken sizin odak noktanız sayısal dersler olduğu için sayısal bölümü seçmelisiniz. Dolayısıyla sayısal bölümü seçtiğiniz için diğer dersleri görmeyecek ve fazladan yük olmayacaktır.
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi derslerin iyi olması gerekir?
Bu bölüm üniversite sınavında sayısal alandan aldığınız puan ile öğrenci almaktadır. O nedenle bilgisayar mühendisi olmak için şu derslerinizin iyi olması gerekmektedir. Bu dersler: Türkçe, matematik, fizik, kimya, biyolojidir.
Bu dersler arasında Türkçe ve biyoloji neden önemli diye düşünmemelisiniz. Çünkü merkezi sınavda bu dersler de puanınızı çok etkilemektedir. Sayısal puanınızı etkileyecek dersleri çalışmanız çok önemlidir.
Bu derslerin dışında en önemlisi de bilgisayar ile aranızın iyi olmasıdır. Çünkü üniversite sınavından yeterli puanı almanız sadece bölümü kazanmanıza yetecektir. Bölümde ilerlemeniz ve bu mesleği sevmenize ve başarılı olmanıza bağlıdır.
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin kaç yıl okunur?
Çok merak edilen konulardan bir diğeri ise bilgisayar mühendisi olmak için kaç yıl okunacağıdır. Bilgisayar mühendisi olmak için öncelikle 12 yıllık zorunlu eğitimi tamamlamanız gerekmektedir. Daha sonrasında üniversite sınavına girerek bilgisayar mühendisliği bölümünü kazanmalısınız.
Bu bölüm için 4 yıllık üniversite bölümünün de eğitim almanız gerekmektedir. Bu dört yıllık eğitim sonunda mezun olduğunuzda bilgisayar mühendisi olarak işe başlayabilirsiniz. Ancak şunu bilmelisiniz ki bilgisayar mühendisi özel sektörde daha çok iş imkanı bulunmaktadır. Dolayısıyla özel sektör sizden okul dışında aldığınız sertifika ve eğitimlere bakmaktadır. O nedenle eğer sertifika falan almayı düşünürseniz bu eğitimlerde size bağlı olarak ortalama 2-3 ay sürmektedir.
Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin kaç puan gerekir?
Herhangi bir mühendislik programlarına yerleşebilmek için sayısal alanda iyi bir net yapılması gerekmektedir. En düşük 300.000 girerseniz daha garantilemiş olursunuz. Geçtiğimiz yıllarda bilgisayar mühendisi bölümünü kazanan kişinin netleri şu şekildedir:
TYT den 110, AYT den ise 80 net yapmıştır. Fakat bu netler bilgisayar mühendisliği kazanan son sıradaki kişinin netleridir. Sizin hedefiniz bu netleri üzerine çıkmak olacaktır.
İlginizi Çekebilir: Mühendis Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Bu içeriğimizde sizlere Bilgisayar Mühendisi Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? sorusunun yanıtını verdik. Polislik mesleği ile alakalı sorularınızı bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.