Beyin Cerrah Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Beyin Cerrah Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? Bu konu hakkında bilgi sahibi olmak için içeriği dikkatli bir şekilde okuyun.
Beyin cerrahı, beyin ve sinir hastalıkları, omurilik, beyin dokuları üzerinden oluşan meydana gelen hastalıkların tedavisi yapan kişidir. Bunun dışında bel- boyun fıtığı, beyin kanamaları, damar tıkanıkları ile ilgilenmektedir.
Bu branş eğitimi ve uygulamaları açısından zor bir uzmanlık alanıdır. Dolayısıyla beyin cerrahı sayısı çok azdır. Tıpta en dikkat ve tecrübe gerektiren bir daldır.
İçindekiler
Beyin Cerrahı Olmak İçin Hangi Liseye Gitmek Gerekir?
Hangi liseye gideceğinizi seçmekten daha önemli konu ise nasıl planlı, sistemli çalıştığınızdır. Tabii ki de hedefiniz her zaman daha yüksek puanlı liseler olmalıdır. Ayrıca kesinlikle meslek liselerini tercih etmemelisiniz. Çünkü meslek lisesinde temel dersler dışında meslek dersleri de eklenince çalışmaya zamanınız kalmamaktadır. Seçtiğiniz meslek zaten yoğun bir çalışma gerektirmesine rağmen ekstra başka ders yükleri eklemeyin. Anadolu lisesi veya fen lisesi bu mesleğe hazırlanırken gidebileceğiniz okullar arasındadır.
Beyin Cerrahı Olmak İçin Hangi Lisede hangi bölüm okunmalı?
Seçtiğiniz meslek bir hayli zor bir bölümdür. Hatta tıpta uzmanlık stajı en uzun olanıdır. Dolayısıyla sıkı bir çalışma ile ilerlemeniz gerekmektedir. Bu nedenle lisede seçtiğiniz bölümün size yardımcı olmalıdır.
Beyin Cerrahisi sayısal bir bölüm olduğundan lisede de gittiğiniz okulda sayısal bölümü tercih etmeniz çok iyi olacaktır. Böylece hem üniversite sınavına daha iyi hazırlanır hem de sizin mesleğinizi ilgilendirmeyen dersleri görmek zorunda kalmayacaksınız.
Beyin Cerrahı Olmak İçin Hangi derslerin iyi olması gerekir?
Beyin cerrahlığını meslek olarak seçtikten sonra sıkı bir çalışmaya başlamanız gerekmektedir. Özellikle Türkçe, matematik, geometri, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya dersleri çok iyi olmalıdır. Liste biraz uzun görülebilir çünkü seçtiğiniz bölüm üst düzeydir. Dolayısıyla da üst düzey bir çalışma gerektirmektedir. Tabii bunları bilerek seçtiğiniz için bu zorlu çalışmaya katlanmanız değil severek yapmanız gerekiyor. Genel olarak görüldüğü gibi tüm derslerinizin iyi olması o derece mesleğinizde olmanız gerekmektedir.
Beyin Cerrahı Olmak İçin kaç yıl okunur?
Bir diğer merak edilen konu ise toplamda kaç yıl okumalıyız sorusudur. 12 yıllık zorunlu eğitim tamamlandıktan sonra üniversite sınavına girmelisiniz. Tıp fakültesini ise 6 yıllık lisans bölümüdür. Ancak mezun olduktan sonra doktor unvanı alırsınız. Uzman olmak için Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavına girmelisiniz. Bu sınavı da başarı ile geçtikten sonra beyin cerrahisi uzmanlığı için staja başlayacaksınız. Bu staj dönemi diğer uzmanlıklara göre en uzun süren uzmanlıktır ve 6 yıl sürmektedir. Kısacası liseden sonra toplamda 11 yıl sonunda beyin cerrahı olabilirsiniz.
Beyin Cerrahı Olmak İçin kaç puan gerekir?
Üniversite sınavına girmeniz gerekmektedir. Daha sonra yeterli sayısal puanı alıp herhangi bir üniversitenin tıp fakültesini kazandıktan sonra o bölümü bitirmeniz gerekmektedir. Dolayısıyla öncelikle üniversite sınavından tıp fakültesine girmek için bir puan almanız gerekmektedir. Bunun dışında üniversitenin ilgili bölümünü bitirdikten sonra uzmanlık sınavına girmeniz gerekmektedir. Bu sınava TUS deniliyor. Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı’na girdiğiniz gerekli puanı almalısınız. Bu puanlar uzmanlık alanlarına ve üniversite arasında da farklılık göstermektedir. Dolayısıyla kesin bir puan belirtemeyiz.
İlginizi Çekebilir: Resim Öğretmeni Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir?
Bu içeriğimizde sizlere Beyin Cerrah Olmak İçin Hangi Derslerin İyi Olması Gerekir? sorusunun yanıtını verdik. Polislik mesleği ile alakalı sorularınızı bizlere yorum kısmından iletebilirsiniz.